UVJETI KUPOVINE

KUPNJA NA INTERNET TRGOVINI WWW.KRAGRLICA.COM

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je IMAGINE NOW d.o.o.,  ZAGREB, TRG KRALJA PETRA SVAČIĆA 13 (u nastavku teksta: Kragrlica), a kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. Sve cijene su izražene u eurima i uključuju PDV.

Sve cijene na web www.kragrlica.com izražene su u eurima. Pri kupnji vrijede cijene na dan narudžbe, odnosno sva naručena roba bit će isporučena po cijenama koje su vrijedile po izradi ponude odnosno u trenutku narudžbe. Cijene su važeće do obrade novog cjenika.

Navedene cijene vrijede samo za web shop na www.kragrlica.hr i ne moraju biti identične kao na drugim prodajnim mjestima u Republici Hrvatskoj.

Kragrlica je ovlaštena mijenjati cijene bez prethodne obavijesti, a isto ovlaštena je mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Kragrlica je ovlaštena bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popuste i akcije.

REGISTRACIJA

Kupac može ili ne mora biti registriran na www.kragrlica.com kako bi izvršio kupovinu. Prilikom registracije od kupca se zahtjeva da se unese e-mail adresu i lozinku.

NARUČIVANJE
Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje isključivo elektronskim obrascem – košarica internet trgovine. Kupac može ili ne mora biti registriran na web stranici prodavatelja kako bi izvršio narudžbu. Od kupca se međutim zahtjeva da unese kontakt podatke i adrese (vlastitu i dostavnu) kako bi se zaključio proces narudžbe. Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučit će one koje može, a čemu će pismenim putem obavijestiti kupca u roku komuniciranom kupcu nakon izvršene narudžbe.

PLAĆANJE
Naručene artikle s ili bez troškova dostave, ovisno o iznosu narudžbe, kupac će prodavatelju platiti bankovnom transakcijom, PayPalom ili kreditnom karticom, na osnovi kupčeve narudžbe. Omogućeno je plaćanje kreditnim karticama MasterCard, Maestro i VISA.

   

Naplata narudžbe vrši se tek nakon što je utvrđeno da su naručeni proizvodi raspoloživi u internet trgovini prodavatelja. U slučaju plaćanja kreditnim karticama prilikom narudžbe kupac ispunjava formular za naplatu te se vrši rezervacija potrebnih sredstava, a transakcija se provodi nakon što prodavatelj utvrdi da su naručeni proizvodi dostupni.

Izjava o sigurnosti online plaćanja
Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

 

 

POTVRDA NARUDŽBE
Po izvršenju narudžbe kupac će primiti obavijest da je narudžba zaprimljena. Ukoliko je odabrao plaćanje kreditnom karticom ili PayPalom u tom će e-mailu biti obaviješten da je transakcija (uplata) provedena.

DOSTAVA ROBE
Nakon evidentiranja uplate, narudžba stiže u listu čekanja za izradu, koja traje maksimalno do 10 dana, osim ako kupac ne odabere opciju užurbane izrade.  Dostava robe unutar Hrvatske se vrši GLS-om od ponedjeljka do petka. Kupac ima pravo prilikom preuzimanja pošiljke odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Dostava robe izvan Hrvatske se vrši Hrvatskom poštom.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako kupac nakon 20 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od prodavatelja, odnosno od dostavne službe, mora obavijestiti prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska.

TROŠAK DOSTAVE
Trošak dostave unutar Hrvatske se naplaćuje 3 €, a za narudžbe iznad 50 € je besplatna. Također, kupac ima opciju užurbane izrade bez liste čekanja za izradu koja iznosi 6 €.
Za narudžbe izvan Hrvatske dostava se naplaćuje 6 €. Narudžbe iznad 80 € imaju besplatnu dostavu.

ODUSTAJANJE OD KUPNJE

Sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača kupac ima pravo u roku od 14 dana odustati od kupnje. Rok od 14 dana počinje teći danom preuzimanja, odnosno isporuke naručene robe. Pri tome je kupac dužan pismeno obavijestiti prodavača na e-mail adresu info@kragrlica.com

Ako je kupac robu već preuzeo i odustao od kupnje, preuzetu robu mora vratiti po pisanoj obavijesti prodavaču. Pri povratu proizvodi moraju biti neupotrebljavani i neoštećeni, te obavezno priložiti kopiju originalnog računa te sve zajedno poslati na adresu pošiljatelja.

 

Troškove povrata robe snosi kupac.

Prodavač je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe. Naručenu robu, odnosno pošiljke koju kupac ne želi preuzeti, kupac također vraća o svom trošku.

REKLAMACIJE I PRIGOVORI
Kragrlica je odgovorna za kvalitetu, odnosno stvarne greške kupljenih proizvoda na web shopu www.kragrlica.com.

Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema članku 10. stavku 6 Zakona o zaštiti potrošača ima pravo prodavaču uputiti pisani prigovor na sljedeći način:

  • poštom na adresu IMAGINE NOW d.o.o, Trg Kralja Petra Svačića 13 10000 Zagreb
  • putem e-mail: info@kragrlica.com

Pri tome Vas molimo da upišete ime i prezime, adresu, kontakt i opis prigovora. Na Vaš prigovor pismeno ćemo odgovoriti u roku od 14 dana od zaprimanja istog.

Kragrlica odgovora za materijalne nedostatke kupljenih proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

ZAMJENA

Zamjena je moguća samo uz predočeni račun kao jedini dokaz kupnje. Pravo na zamjenu robe imaju svi kupci. Zamjena robe moguća je unutar 14 dana od primitka pošiljke. Zamjenu ste dužni zatražiti putem e-maila sa sadržajem “ZAMJENA: BROJ NARUDŽBE” od primitka pošiljke. U e-mailu trebate objasniti želite li proizvod mijenjati za isti proizvod ili za drugi proizvod iz naše ponude. Proizvod potom vraćate na našu adresu unutar 2 radna dana od odobrenog zahtjeva. Kada utvrdimo da je vraćeni proizvod neoštećen i u originalnoj ambalaži, napravit ćemo zamjenu. Ako proizvod mijenjate za proizvod veće vrijednosti najprije ćete trebati uplatiti razliku na naš račun, a ako je manje vrijednosti mi ćemo novac vratiti na Vaš račun. Izravne troškove zamjene robe morate snositi sami.

RASKID UGOVORA I POVRAT

Povrat se priznaje samo uz predočeni račun kao jedini dokaz kupnjeKupac ima pravo ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti Ugovor o kupnji u roku od 14 dana, računajući od dana preuzimanja proizvoda. Ugovor  se raskida pisanom obavješću o raskidu ugovora na način da se ispuni OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA ili putem druge nedvosmislene izjave kojom izražava volju za raskidom ugovora. Kupac je obrazac ili prethodno spomenutu izjavu dužan dostaviti prodavatelju, putem pošte na adresu sjedišta istoga ili putem e-maila: info@kragrlica.com.
Ukoliko kupac podnosi nedvosmislenu izjavu putem gore navedenih mogućnosti komunikacije, potrebno je navesti svoje ime, prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte.
Ukoliko kupac šalje obrazac elektroničkim putem, Kragrlica će kupca u najkraćem mogućem roku obavijestiti o primitku. Ukoliko kupac jednostrano raskine Ugovor o kupnji obvezuje se vratiti isporučeni Kragrlica proizvod o svom trošku, na adresu: IMAGINE NOW d.o.o., Trg Kralja Petra Svačića 13, 10000 Zagreb. Kragrlica je dužna kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe. Naručenu robu, odnosno pošiljke koju kupac ne želi preuzeti, kupac također vraća o svom trošku.

OSNOVA PRIKUPLJANJA I OBRADE OSOBNIH PODATAKA

Vaše podnošenje osobnih podataka putem www.kragrlica.com uređeno je našim Pravilima o privatnosti. Naša pravila privatnosti su dostupna ovdje.

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA

Posjećivanjem stranica Kragrlica internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

IZMJENE UVJETA KUPOVINE
Kragrlica zadržava pravo mijenjati i ažurirati ove Uvjete kupovine. Svaka izmjena Uvjeta kupovine biti će objavljena na stranicama Kragrlica internet trgovine.