NAJČEŠĆA PITANJA


O MATERIJALU

Od kojeg materijala je izrađen nakit? 

U skladu s našom poslovnom etikom koja se temelji na održivoj i sporoj modi, koristimo prirodne materijale poput mjedi, slatkovodnih bisera, koralja, morskih školjki i poludragog kamenja. Metalne baze izrađujemo od mjedi koja je poznata po svojoj otpornosti i izdržljivosti. Budite sigurni da se zlaćana boja mjedi neće nikada oljuštiti ili izgrebati jer se ne radi o laku ili premazu zlatne boje, već o materijalu koji je do srži zlaćane boje koja dolazi od miješanja cinka i bakra. 

Koje je podrijetlo bisera, koralja i školjki koje koristite za izradu nakita? 

Biseri su slatkovodni i dolaze s Ohridskih uzgajališta školjki bisernica. Školjkice i koralji dolaze iz Indijskog oceana. Jadranske koralje ne koristimo, iako postoje na tržištu -  naime - radi se o ugroženim vrstama čije je vađenje zakonom zabranjeno. 

 

LISTA ČEKANJA

Zašto imate listu čekanja?

Zbog velikog broja narudžbi koje primamo svakog dana, postoji lista čekanja na izradu. Sav nakit izrađuje se u Hrvatskoj i nemamo unaprijed pripremljene količine nakita. Time izbjegavamo nepotrebno nagomilavanje proizvoda i osiguravamo da dobijete nov, samo za Vas izrađen komad nakita te budete sigurni kako nigdje nije stajao i nitko ga prije Vas nije nosio. 
 

Kako dospijevam na listu čekanja?

Nakon kupnje određenog proizvoda u našoj online trgovini, dobivate račun za plaćeno i stavljamo Vas na listu čekanja koja je najčešće 7 radnih dana. Po slanju  ćete dobiti šifru za praćenje statusa paketa. 
 

 KUPNJA NAKITA ZA POKLON

Je li moguće kupiti komad nakita koji će potom biti poslan na adresu osobi koju želim iznenaditi?

Naravno da je moguće. Sve što trebate napraviti je u adresu za dostavu upisati podatke osobe koja će primiti paketić. Po slanju paketa ćemo Vas obavijestiti i poslati Vam šifru za praćenje statusa pošiljke. 
Ne brinite za račun, njega dobivate na mail u elektronskom obliku i ne šaljemo ga uz nakit. 
 

REGISTRACIJA

Trebam li biti registrirani korisnik da bi obavio kupovinu na vašem web shopu?

Ne trebate. Kupovinu je moguće izvršiti i bez registracije tako da prije završetka kupovine popunite sva polja s potrebnim informacijama.

 

Zašto vam je potreban moj telefonski broj?

Telefonski broj nam je potreban kako bismo Vas po potrebi mogli kontaktirati – prilikom dostave, povrata ili zamjene proizvoda.
 

NAČINI PLAĆANJA

Kako plaćam ako imam promotivni kod?

Promotivni kod se unosi prije naplate odabranih artikala, u polje za unos koda. Nakon što se unesete kod, ukupan iznos artikala u košarici umanjuje se za popust definiran kodom. Nakon toga plaćanje izvršavate odabranim načinom.
 

Je li moguće plaćanje na rate?

Nemamo mogućnost obročnog plaćanja proizvoda.
 

Odabrao/la sam plaćanje kreditnom ili debitnom karticom i stigao mi je e- mail koji kaže da su sredstva na kartici rezervirana, ali transakcija još nije provedena. Što to znači?

Dok se ne utvrdi da je naručeni proizvod stvarno raspoloživ, transakcija neće biti provedena, tj. ništa neće biti naplaćeno s kartice koju ste unijeli prilikom kupovine. Tek kad administrator utvrdi da je proizvod dostupan autorizirati će transakciju i sredstva će biti skinuta s Vaše kreditne ili debitne kartice. Na taj način se želimo osigurati da ne naplatimo nešto čega trenutno slučajno nema u našem web shopu.

 

Kako sve mogu plaćati u vašem web shopu?

Naručene proizvode s mogućim troškovima dostave moguće je platiti kreditnim ili debitnim karticama MasterCard, Maestro, VISA i VISA Electron putem Corvus Pay sustava. Obavijest o potvrdi narudžbe poslat ćemo na Vašu e-mail adresu.

 

DOSTAVA 

Koliki je iznos dostave?

Dostava narudžbe čija je vrijednost manja od 300,00 kuna naplaćuje se 10 kuna, a dostava za sve narudžbe čija je vrijednost 300,00 ili više kuna je besplatna.

 

Ako kupujem proizvod čija cijena nakon unesenog promotivnog koda iznosi manje od 300,00 kuna, trebam li platiti dostavu?

Ukoliko je cijena odabranog proizvoda 300,00 kuna, ali ostvarite popust uz promotivni kod, plaćate dostavu.

 

Što ako nisam na adresi dostave kada dođe dostavljač?

Poštar će vas tražiti na adresi navedenoj za dostavu kako bi Vam uručio preporučenu pošiljku. Ukoliko Vas ne nađe u period dostave koji je obično od 10 do 14 sati, ostavit će vam obavijest s kojom preuzimate svoju pošiljku u lokalnom poštanskom uredu. Svaka pošiljka ima šifru za praćenje koju Vam javljamo odmah po slanju paketića. Ukoliko unutar 5 dana dostava nije dostavljena, obavezno nas kontaktirajte na info@kragrlica.com kako bi čim brže ušli u trag pošiljci i ako je potrebno, pokrenuli potražni postupak. 

 

Nakon koliko vremena mogu očekivati da će naručeni proizvod biti dostavljen?

Proizvod će biti dostavljen u roku od maksimalno 8 radnih dana nakon što zaprimite e-mail obavijest u kojoj piše da je paket poslan.

 

Kako se vrši dostava?

Artikli naručeni putem našeg webshopa šalju se kao preporučena pošiljka Hrvatske pošte unutar 8 radnih dana od trenutka kada zaprimite obavijest da je narudžba poslana.