NAJČEŠĆA PITANJA

 

 

SADRŽAJ

 

 

 

O MATERIJALU

 

Od kojeg materijala je izrađen nakit ?

U skladu s našom poslovnom etikom koja se temelji na održivoj i sporoj modi, koristimo prirodne materijale poput mjedi, slatkovodnih bisera, koralja, morskih školjki i poludragog kamenja. Metalne baze najčešće su izrađene od mjedi koja je poznata po svojoj otpornosti i izdržljivosti. Zlaćana boja mjedi nikada se neće oljuštiti ili izgrebati jer se ne radi o laku ili premazu zlatne boje, već o materijalu koji je do srži zlaćane boje koja nastaje miješanjem cinka i bakra. U našoj mjedi nema nikla tako da i alergičarke mogu uživati u nošenju nakita. 

 

Hoće li se zlatna boja s vašeg nakita isprati kao što to bude s pozlatom? 

Kod mjedi nema gubitka površinskog sloja boje. Kada bi prerezali komad nakita na pola, vidjeli bi kako je cijelom površinom zlaćane boje - dakle ne može se oljuštiti niti izgrebati kao kod pozlate ili drugog nakita koji ima završni sloj zlatne boje, a iznutra je npr. srebro ili aluminij. Upravo u tome je ljepota mjedi: prirodan materijal koji može trajati desetljećima, a sadrži bakar i cink (oba elementa su potrebna našem organizmu).

 

Koje je podrijetlo bisera, koralja i školjki koje koristite za izradu nakita? 

Biseri su slatkovodni i dolaze s Ohridskih uzgajališta školjki bisernica. Školjkice i koralji dolaze iz Indijskog oceana. Jadranske koralje ne koristimo, iako postoje na tržištu - naime, radi se o ugroženim vrstama čije je vađenje zakonom zabranjeno. 

 

LISTA ČEKANJA

 

Zašto imate listu čekanja?

Lista čekanja postoji zbog velikog broja narudžbi koje primamo svakog dana. Nemamo unaprijed gotove komade nakita, već se priprema i dorađuje po potrebi. Time izbjegavamo nepotrebno gomilanje proizvoda i osiguravamo da dobiješ nov, samo za tebe pripremljen komad nakita.

 

Kako dospijevam na listu čekanja?

Nakon kupnje određenog proizvoda u našoj online trgovini na email stiže račun za plaćeno i dospijevaš na listu čekanja. Zbog velikog broja narudžbi na izradu se čeka sedam dana, a nakon slanja na mail ćeš primiti obavijest s tracking brojem. 

 

KUPNJA NAKITA ZA POKLON

 

Je li moguće kupiti komad nakita koji će potom biti poslan na adresu osobi koju želim iznenaditi?

Naravno da je moguće. Sve što trebaš napraviti je u polje adrese za dostavu upisati podatke osobe koja će primiti paketić. Po slanju paketa na mail ćeš primiti obavijest s tracking brojem. Ne brini za račun - ne šaljemo ga uz nakit, no primit ćeš ga u elektronskom obliku na svoju mail adresu. Kako bi doživljaj osobe koja otvara paketić bio potpun, imamo mogućnost slanja prekrasnih ilustiranih kartica s rođendanskom porukom. Ako želiš ovu opciju, u napomeni prilikom naručivanja upiši željeni tekst. Ovu malu gestu radimo for free.

 

REGISTRACIJA

 

Trebam li biti registrirani korisnik da bi obavio kupovinu na vašem web shopu?

Kupovinu je moguće izvršiti i bez registracije tako da prije završetka kupovine popuniš sva polja s potrebnim informacijama.

 

Zašto vam je potreban moj telefonski broj?

Telefonski broj nam je potreban kako bismo te po potrebi mogli kontaktirati – prilikom dostave, povrata ili zamjene proizvoda.

 

NAČINI PLAĆANJA

 

Kako plaćam ako imam promotivni kod/ poklon bon?

Promotivni kod ili poklon bon unosi se prije naplate odabranih artikala, u polje za unos koda. Nakon što se uneseš kod, ukupan iznos artikala u košarici umanjuje se za popust definiran kodom. Ukoliko je potrebno nadoplatiti iznos, nakon toga biraš željeni način plaćanja - kartično, bankovnom transakcijom ili PayPalom.

 

Je li moguće plaćanje na rate?

Nemamo mogućnost obročnog plaćanja proizvoda.

 

Odabrao/la sam plaćanje kreditnom ili debitnom karticom i stigao mi je e- mail koji kaže da su sredstva na kartici rezervirana, ali transakcija još nije provedena. Što to znači?

Dok se ne utvrdi da je naručeni proizvod stvarno raspoloživ, transakcija neće biti provedena, tj. ništa neće biti naplaćeno s kartice koju unosiš prilikom kupovine. Tek kad administrator utvrdi da je proizvod dostupan autorizirat će transakciju i sredstva će biti skinuta s tvoje kreditne ili debitne kartice. Na taj način želimo osigurati da ne naplatimo nešto čega trenutno slučajno nema u našem web shopu.

 

Kako sve mogu plaćati u vašem web shopu?

Naručene proizvode s mogućim troškovima dostave moguće je platiti bankovnom trasakcijom, PayPalom te kreditnim ili debitnim karticama MasterCard, Maestro, VISA i VISA Electron putem Corvus Pay sustava.Na mail adresu primit ćeš obavijest o potvrdi narudžbe.

 

DOSTAVA

 

Koliki je iznos dostave?

Dostava unutar Hrvatske iznosi 3 €, a za narudžbe iznad 50 € je besplatna. Dostava iznosi 6 € za sve strane zemlje, a narudžbe iznad 80 € imaju besplatnu dostavu.

 

Što ako nisam na adresi dostave kada dođe dostavljač?

Kurir će te kontaktirati prije isporuke paketa te možeš promijeniti datum ili lokaciju dostave. Svaka pošiljka ima šifru za praćenje koju ćeš primiti na mail odmah po slanju paketića.

 

Nakon koliko vremena mogu očekivati da će naručeni proizvod biti dostavljen?

Za izradu je potrebno 7 dana. Proizvod je najčešće dostavljen idući radni dan nakon slanja.

 

Kako se vrši dostava?

Artikli naručeni putem našeg webshopa šalju se GLS kurirskom službom i u pravilu stižu idući radni dan nakon slanja tj. trenutka kada zaprimiš obavijest da je narudžba poslana.